top of page

Wij garanderen hoogwaardige, betrouwbare en veilige staalconstructies. Ons werk voldoet aan de gestelde eisen van de NEN-EN1090-1 norm en wij zijn gecertificeerd tot en met Executieklasse 3.

NEN-EN 1090-1: CE-markering voor staalconstructies

De NEN-EN 1090 is een Europese norm (CE-markering) die voorschrijft waaraan constructieve onderdelen van staal en aluminium moeten voldoen. Hierin liggen de kwaliteitseisen vast als het gaat om de fabricage, het laswerk en de controles van het (constructieve) staalwerk. De eisen in de NEN-EN 1090-norm gelden niet alleen voor constructies, maar voor ieder metalen- of aluminium onderdeel waaruit een constructie bestaat. Sinds 2014 is in de wet vastgelegd dat dragende staalconstructies een CE-markering dragen.
 

Executieklasse 3 (EXC 3)

Voor staalconstructies die door mensen worden gebruikt, is veiligheid belangrijk. De mate waarin een constructie wordt gebruikt - en dus wordt belast - bepaalt hoe streng deze eisen zijn. Daarom worden constructies ingedeeld in verschillende uitvoeringsklassen. Daarin zijn de eisen voor een constructiebedrijf volgens de EN1090-norm vastgelegd. Die worden ook wel Execution Classes of EXC genoemd.

 

EXC is de internationale aanduiding voor de verschillende klassen waarin constructies (of delen daarvan) worden ingedeeld. Er zijn in totaal vier Executieklassen, van EXC 1 tot en met EXC 4. Constructies worden ingedeeld op basis van verschillende onderdelen, waaronder:

  • Materiaal

  • Lasprocedure

  • Belasting

  • Toepassing

  • Vormgeving

  • Type constructie
     

Executieklasse 3 is van toepassing op constructiedelen gemaakt van staal met een sterkteklasse tot S700 en op constructiedelen gemaakt van aluminiumlegeringen. Deze klasse moet worden aanhouden voor gebouwen met meer dan 15 verdiepingen. Grote dakconstructies en constructies op openbare plaatsen, zoals trein- en busstations, maar ook bruggen, torens, paalconstructies en (fabrieks)schoorstenen vallen onder EXC 3.

 

Onze Executieklasse 3 certificering laat zien dat wij in staat zijn om jouw complexe, uitdagende en ambitieuze projecten veilig uit te voeren!

Lees hier de volledige omschrijving van de NEN-EN1090 en de Executieklassen.

Spelt loods 3 007_edited.jpg
Button blauw.png

NEN-EN1090-1 EXC 3

EXC3

NEEM CONTACT OP

Berichten beantwoorden we altijd binnen 1 werkdag! 

bottom of page